Jeg er en matematisk formel.

facebook_sannhet_tommetanker

Omkretsen av Tomm ganger med høyden og dele på IQ. Er det meg? Facebook vet. Han viser meg livet mitt og lyver ikke. Min kjære kjenner meg og mine venner kjenner meg. Men min nærmeste digitale venn; Facebook kjenner meg best. Han forteller sannheten der ingen andre gjør det. Facebook kjenner meg gjennom matematiske formler. Han ser hva jeg klikker på. Hva jeg liker. Hva jeg titter på og hva jeg kjøper. Han ser mine venner og hvem jeg blokkerer. Han analyserer mine bilder og mine tekster. Hva jeg legger ned i skuffen og ha jeg fisker frem. Sånn sett er han en fin analyse på hvem jeg er. Min matematiske formel. Rent bortsett fra at han ikke samler denne analysen og sender til meg i et selvforklarende notat. Det burde de gjort, så kunne jeg gått videre til legen, psykologen eller avlivningsanstalten med denne informasjonen for å få den rette pillen eller den rette kula.

I stedet for direkte og klar tale sender Facebook ut hint om mitt liv. Hints i form av målrettet reklame. De sender ut små annonser de mener jeg er interessert i, og siden alt er matematikk og dataanalyser har de nok rett.

I går våknet jeg til tre stykk invitasjoner til grupper som facebook mener jeg vil melde meg inn i. I følge meg selv er det kun en jeg er svakt interessert i, men jeg tar sannsynligvis feil. Dessverre.

  1. Velkommen til koftegruppa 🙂
    Gruppa for oss som er interessert i kofter og koftehistorikk.
  2. Healingenergier og våre åndelige gaver.  Vi ønsker å dele med dere vår lærdom innen det alternative. Kanskje vi kan gi deg oppmuntring og inspirasjon til å finne din vei å gå
  3. Skogsdrift gammel og ny – er for oss som er godt over middels opptatt av skogbruk. Her er gamle og nye bilder av hogst.

koftegruppa_invit_tommetanker

Jeg tror jeg må begynne å leve litt villere på nettet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s