Korttenkt, tungpusta og høytsvevende

buheia_tveit_tommetanker

“Hjemme igjen om to timer. Alle sammen.” Er dette turpremissene må en være effektiv og korttenkt. Og Tveit leverte igjen. Tveit Turlag har oppgåtte stier over alt og høyt og lavt. Vi parkerte like ved spektakulære Boen Gård og begav oss innover og mest oppover. Buheia var målet. Vi var fire store og 3 små. Den aller minste havnet på ryggen til en av de store og sørget for hans kaloriforbrenning denne måneden. For det er mye stigning den lille turen opp. Ikke langt og gå, men bratt og høyt. Praten går lett i begynnelsen, men turfølget ble stillere og stillere jo høyere vi kom. Det var sannsynligvis den tynne luften og ikke den dårlige formen som var årsaken. Belønningen for all tungpusten kommer gradvis underveis. Utsikten sprer seg ut foran oss. Husene, bilene, sauene, menneskene og Boenfossen blir mindre og mindre under oss. På toppen venter vidsyn og masse søte blåbærkart. Er du heldig kan du begeistre deg selv og andre som liker fly som lander. Det brølte ved siden av oss i dalen. Et stort propellfly drev nedover mot flyplassen vi så i enden av utsikten. Det var en liten tur men stor allikevel.

Ta den.

buheia_tur_tommetanker

buheia_furu_tommetanker.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s