Et vakkert sinn.

A beautiful mind. I alle fall slik jeg ser det. Et barnebarn skulle overnatte på hytta. Han tannpuss_tommetankerstod ved gjerdet og pusset tennene. Det var snart leggetid. Jeg så på han og var underlig stolt. For noe rart hadde skjedd litt tidligere.  For noen timer siden hadde vi tuslet opp til butikken for litt shopping. “Se bestefar”, sa barnebarnet da vi nærmet oss og pekte “TilbudTilbud PesiMaxPizza. 8 pk storante til etthundre og ni og tjue”. Jeg så det han så. Og lettere stolt innså jeg at han så det samme som meg. Det var over på et øyeblikk, – men øyeblikket var akkurat langt nok for oss begge til å se det; PepsiMaxPizza. pepsimaxpizzaVi hadde sett det samme.  Derfor kunne samtalen som fortsatte fortone seg som sær for andre. Ikke for oss. For utenforstående var vi overmodne for tvangsinnleggelse og umyndiggjøring. Men for oss var dette normalt. Vi var begge enige om at slik pizza måtte smake fryktelig berusende selv om prisen var satt litt høyt.

Jeg er glad for at noe av min assosiasjonsevne har smittet over på i alle fall ett av barnebarna. Kanskje fler, – vi får se, og kysse fiknene. I mange andre settinger tør jeg ikke åpne den vesle kjeften min i det et innfall har lyst å komme ut i verden. Det er ikke alle som ser det jeg ser og overbærende blikk har jeg bært over med for lenge. Et ukjent antall tomme blikk har jeg også møtt selv om det egentlig er min greie. Da gleder denne 10 åringens raske hode et gamlishode. Han tar ting og assosieringer ufattelig kvikt og begynner nå selv og se ting.

Det er en stor berikelse for meg, og jeg tror også det er for han. Av og til er det godt å være bestefar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s