Å se.

busska_tommetanker

Veien fra pupillene til hjernens beslutning er en underlig reise. Synsinntrykk skal tolkes og vurderes. Avgjørelser skal tas før respons kan gis. Vi velger selv hvor godt vi skal bruke øynene og hvor lang tid vi skal analysere inntrykkene vi tar inn gjennom netthinnen før vi responderer. Enkelte personer har i den senere tid valgt å se burka-kledde kvinner i stedet for tomme buss-seter i et foto. Historien om han som poster et bilde av noen tomme buss-seter på en fb-gruppe for mennesker disponert for fremmedfrykt har gått viralt. I et hode som er forhåndsinnstilt på å mislike kvinner i burka ser man ikke hva man ser. Synsinntrykket er ferdig tolket før det er analysert. De ser ikke hva de ser,  men hva de vil se. Kortreiste kommentarer er løsningen for noen. Det ble flaut for mange vil jeg tro. Mange har kopiert stuntet og det samme skjer. Hatmeldinger florerer. Personer som verken ser eller tenker før de taster. Jeg lærte en gang at Å tegne er å SE. Jeg tror det er slik i resten av livets underfundigheter også. Å leve er å SE.

Dette viser nok en gang hvor viktig det er å se før du dømmer. Tenk før du taster. På bussen i dag var det nesten tomt og jeg smilte samtidig som jeg var trist der jeg satt og så på alle burkaene .

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s