Lego for to.

lego_tommetanker

En bestefar blir glad når en niåring ringer og spør om vi skal leke med Lego. Dessverre måtte jeg takke nei denne gangen. Bestemora kommer hjem fra en tur snart og bestefaren må støvsuge og vaske huset før hun kommer, så han må nedprioritere Lego, Monopol, tegning og slike ting. “Kan jeg komme allikevel?” , spør han. Slike oppfølgingsspørsmål gjør meg om mulig ennå gladere. Han kom og lekte for seg selv med Lego mens jeg støvsugde. Eller rettere sagt. Halvparten av tiden forbannet jeg den infernalske sentralstøvsugeren. For noe hadde satt seg fast en sted inne i systemet. Og jeg tok fra hverandre dette støvmaskineriet så mye jeg kunne. Jeg fant fram min 10 meter lange stakestål dings og staket i rørene. Så var det å sette sammen alt igjen og sette på støvsugeren bare for å oppdage at det ikke var blitt bedre så jeg måtte skru det fra hverandre igjen slik at jeg kunne stake igjen, før jeg satt det sammen igjen. og skrudde det fra hverandre igjen. Ganske mange stygge tanker rundt temaet støvsuging føk gjennom hodet mitt i denne stund. Jeg kunne ikke si dem høyt fordi mitt barnebarn satt like ved å bygde Lego. Så jeg staket og skrudde og staket og svetta og stillebesverget sentralstøvsugerens oppfinnere.

Like før mitt metningspunkt og sekunder fra at jeg eksploderte i et selvantent inferno av selvmedlidenhet fant jeg slangesystemets tetningspunkt. Det var i siste sekund. Jeg var så lei og hadde allerede satt motorsaga på tomgang, skrevet flyttemelding og lagt huset ut på Finn under fanen; Gis Bort. Men altså,- endelig fant jeg proppen. Og denne forbanna tingen som jeg dro ut av slangen var intet mindre enn en rund skive av Lego!!!!!

Da kom niåringen gående. Intetanende om sitt bidrag inn i min frustrasjonsverden. Han overså mitt stive blikk og kikket på hva jeg hadde i hånden.

“Der var den!” sa han. Lykkelig.

Han tok fornøyd biten og gikk tilbake til sitt.

Jeg så stille ut i luften, la ned støvsugeren og lagde middag til oss.

middag_for_2_tommetanker

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s