Erogene soner og glemte koner.

knatterkuler_tommetanker

Et blikk. En kroppsholdning. En opphisset tilstand med store pupiller.  Klamme hender og sammenbitte tenner. Enkelte blir røde i kinnene. Jeg ser et underlig trekk hos menn hver nyttårsaften. Det hele starter med foreplay foran en disk.

Jeg skulle til venner i går. Fantastisk forberedt kalkun med waldorfsalat og varme hjerter ventet  hos Alan og Marianne på Timenes. Derfor befant jeg meg litt tidligere på dagen på Plantasjen for å kjøpe en fin bukett som senere skulle overrekkes vertskapet. Når jeg nærmet meg kassen så jeg en klynge menn. De fleste i 30-40 årene. Noen av dem med en sønn ved sin side. Ingen kvinner. Bare menn. De stod foran en disk og pekte. “Ikke den!”, sa han først i køen og pekte seg oppover i prisklassene mens de som hadde sine sønner med fikk anerkjennende blikk nedenfra. “Jeg tar en 73 skudds BlockBuster med 985gram krutt”, hørte jeg han presse frem med grøtet stemme. Han skalv; “Sleng på ei pakke HotShot og en Box Knatterkuler med intens sprakende lyd.  . . . . . . . .Også sånn ei Knallstjerne”, hvisket han like før det gikk en skjelving gjennom kroppen hans. Plassen der foran fyrverkeridisken mistenker jeg må ha vært hans aller største erogene zone. Og den er han i kun en gang i året. Ikke underlig at han nøt det. Jeg kikket rart på denne svette forsamlingen av menn. Jeg ropte; “Hei!, Det står ei naken dame oppå en Ferrari som serverer gratis øl like bak dere.” Ingen reaksjon. De var altfor fokusert eller totalt tappet for krefter til å snu seg. Jeg tok min bukett og gikk til selskap.

Senere på kvelden kom smellene. Noen få smell tidlig slik at mennene kunne vise de aller minste hva menn gjør. Fram mot midnatt økte intensiteten. De første 10 minuttene inn i det nye året var himmelen opplyst.Et fantastisk skue. Så avtok det gradvis. Klemmer og nuss var fordelt. Forhåpninger og forsetter var tenkt. Koner og barn gikk inn. Til og med de fleste sønnene forlot arenaen og  gikk inn.

Tilbake står de klamme hendene til de erigerte mennene. Klokken er 00:38 og de  er endelig alene. I oppspilt ensomhet fyrer de av de resterende knattekuler med intens sprakende lyd og kanskje et effektrør med drønn og stjerner. De står der alene med sin lightervenn. At alle har gått inn, men de enser det ikke. Så lenge det finnes ei lunte igjen å tenne finnes det ingen familie.

Fyrverkeri er en personlig og intim sak for de fleste menn.

Selv er jeg ikke mann nok tror jeg. For pulsen er rolig og hendene tørre.

Det var gøyere å kjøpe blomster.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s