Når Natt- blir dagbuss

full_buss_tommetanker

Det hender at nattbussen er halvfull  av fulle folk. Ikke mange folk, men de som er der er fulle. Man blir ofte full når man fyller. Men vi vil jo ikke rope det høyt ut. Oss beduggede sørlendinger på vei hjem fra en våt kveld på byen vil helst komme hjem i det stille. Tusle de siste metrene i sikksakk før en kler seg naken innenfor døren og legger seg i sofaen med TVn på og peanøtter i ei skål på brystet. 2 timer senere våkner man av reprise på Leathel Weapon 17. Munnen er like tørr som øynene og du har peanøttavtrykk over hele kroppen. Skålen finner du i morgen. Men dette vil vi ikke at noen skal vite.  Full på bussen er ikke noe å være stolt av. Andre passasjerer liker det jo heller ikke og ville sikkert ha valgt den bussen vekk. Og nå har muligheten kommet. AKT har merket sine busser slik at edru folk kan ta en annen mer sømmelig buss (M3). I dag morges så jeg en slik fyllebuss for første gang. Jeg ventet på min vanlig buss som frakter meg trofast til jobben. Den kom, men den var påvirket. Den var full. Jeg lot den selvfølgelig passere siden jeg var nøktern. Det underlige var at da jeg gikk på neste buss ble den full den og i løpet av et par stopp. Heldigvis merket jeg ikke noe i hodet. Det var ledige seter helt bak men der var det ingen som ville sitte for der var det trekk. Og hvem vil vel bli forkjølet på en full buss.trekk_bak_i_vognen_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s