Spre dere ut. Ta turen til Heietjønn.

ice_ice_1_tommetanker

Følg etter øynene innover skogen. Det er nok av plass. For eksempel inn mot Heietjønn oppe på Lømslandsheia i Tveit. Denne dagen var jeg på jakt etter Chaga (kreftkjuke/Inontus Obliquus). Jeg fant Chaga men jeg fant mer. Jeg fant naturens motiver over alt. Naturen er den perfekte formgiver. De små kuldegradene som lurte i skyggene lagde former av vann. Og de små solstrålene som snek seg forbi trestammene polerte med sine varmegrader. Det var underlig vakkert hvordan istapper vokser nedover og oppover og små vanndammer blir til storbykart. Turen er fin. Variert skog og fine steder.

ice_ice_tommetanker

istapper_tommetankerInne ved Heietjønn ventet blåisen med sitt smilende lys og gamle historie. Fin sted å raste på.

heietjønn_tommetanker

 

På turen opp går jeg forbi noe skummelt, noe fra TwinPeaks og Twilight  Zone; Vinkjellemyr? Til og med jeg klarer ikke assosiere meg fram til hvordan det navnet ble til her inne. På samme turen er det mange små fine utsiktstopper, et gammelt tysk flyvrak, ei hule hvor Ole Høiland gjemte seg og uendelig med flott skaperverk.

vinkjellemyr_tommetanker

Turene i Tveit er alltid fine. Det er lett å finne fram og godt merket. Hill, hill til Tveit Turlag. Turen inn til Heietjønn er topp. Det er egentlig bare å ta den.

 

heietjønn_kart_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s