Smart nesten helt ned.

lave_sko_nederst_tommetanker

Stay Cool,  Stay Cold or be warm . Det er 10 kuldegrader + litt vind som dytter kuldegradene stadig bakover i køen. Inni denne vinden finnes det tørr lett snø som sniker seg inn i halsgroper og glemte glidelåsåpninger. Snøen er utspekulert. Den søker varm naken hud den kan kværke. Jeg er ute så mye jeg kan, fordi jeg kan. Og jeg kler meg etter forholdene. Vi nordmenn er jo vant til kalde skuldre og hutrende vær så vi har gode klær.

Jeg tar bussen til byen om morgenen og ser alle de håpefulle ungdommene som skal til sin videregående skole for lærerikt påfyll. De skal bli smartere.  Og ungdommen kler seg bra. Bortsett fra en og annen gutt i stemmeskiftet som trosser sine foreldre for å trosse kulda og påstår det ikke er kaldt, er de fleste godt kledd. Det starter veldig bra øverst. Enten en god tjukk lue eller ei hette omkransa av et bustete dødt dyr. Like nedenfor finner vi et skjerf som er surret minst tre ganger rundt halsen. Og jakkene! De er fine, og ingen koster under 23.000,- kroner tror jeg. Masse tykke fallskjermjakker fra Canada som er bygd for minus 40. Eller polare ekspedisjonsfjellklatrerjakker for lavlandet. Under disse jakkene er det sannsynlig litt godt ulltøy som mammaer har prakka på ungdommen.  Alle de vitale organene er pakka inn i god varme. Hode, kropp og hofte varmet opp av dyre men lune moteinnretninger. Ungdommen er smart. Buksene derimot ser tynne ut, men det er vanskelig å se, det kan være longs under. Det er nederst det svikter. Og det totalt for noen. Det eneste stedet på kroppen som er i direkte kontakt med disse jækla kalde elementene som is og snø, er glemt. Oversett. Kanskje alle pengene er brukt på jakka? Enkelte ungdommer har funnet ut at det er smart å ta på seg lave joggesko med lave sokker. De tror det er kuult, men de tar feil, det er bare kaldt. De er kanskje ikke helt utlært ennå.

lavesko_bussen2

Gleder meg til sommeren å se denne motens motstykke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s