Familiebilder med selfieknapp

selfie_knappen_stod_paa_tommetanker.jpg

Familiebilder hører jo 17. mai til. Så også hos oss. Og i nesten alle familiebilder er det en som er savnet. Ofte er det far i huset. Eller den mindre pene onkelen. For en må jo stå bak kamera for å trykke på knappen og ta bildet. Heldigvis har teknikken tatt oss videre. Nå har vi selfie-funksjon på kamera i mobilen. Vi kan rett og slett snu linsa slik at fotografen også blir med i bildet. Fantastisk. Bortsett fra den  Helsikes mobiltelefonen min! På årets største knipsedag, dagen etter 16.mai, hang fotoappen seg opp uten at jeg merket det. Selfie-knappen stod på hele dagen. Jeg tok bunadsbilder og dugnadsbilder. Av fine folk og av fulle folk. Av familie og venner. Alle med ryggen til. Typisk meg. Ingen bilder ble bra. Er det dette de kaller “ryggekamera”. Eneste løsning ble da å gjøre alt om igjen. Vi valgte dagen før den 18. til dette. Jeg fikk vekk selfie-funksjonen ved hjelp av en 10 år gammel mobiltelefonservicetekniker og dagen kunne starte om igjen.

Typisk meg å måtte gjøre ting to ganger. Men det ble bra etter hvert. Et 4-generasjoners damebildet og herrebilde så dagens lys midt i Sa sin hage. Og 17. mai ble til slutt en dag for felleskap og familie og ikke selfier.

middag_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s