Trekkgjester

sommergjestene_tommetanker

For å skaffe seg disse gjestene er det enkelte forutsetninger som må være til stede

  1. Du er søring.
  2. Du har noringa i slekta. (med nord så mener jeg nord for Birkeland sentrum)
  3. Du har noen meter strandlinje.
  4. Du har et yrende godt hjerte
  5. Du lar deg enkelt overtale

Vel. Vi fyller kravene lett. Trekkgjestene kom i år også. Heldigvis. Det er så koselig å se dem komme flyenes fra nord og slå seg ned på svabergene rundt hytta. Av og til lander de i ei hengekøye. Av og til på et seilbrett. Av og til med ei pils i handa. Men de kommer. Det er den samme familien år etter år. Meg og Maya står ofte på forsommeren og speider etter dem. Kommer de snart? Det underlige er at denne arten trekker om sommeren. De flyr sørover om sommeren og flyr nordover når sommeren nærmer seg slutt. Men dem om det. Det hender de tar med seg nye tilskudd til familien. Det kan være egenproduserte eller det kan være noen som har funnet seg en make fra en annen familiegruppe. Det er uansett fint når de sitter rundt grillen og venter på mat. Eller selv går og roter på kjøkkenet og tryller fram de beste salater. Vi liker denne arten, Maya og meg. De hører liksom sommeren til. Vi har ikke så mye å tilby, men det vi har det deler vi. Det kom 5 stk. først, like før to til kom. Og så kom det en til før det kom ennå en til. Det var hele 9.stk av sorten her en stund. Vippende rundt hytta. Svømmende langs fjellet. Sovende i sjøbua. Nå har 5 av dem flydd nordover igjen. Mens de fire som er igjen får følge med en ny en i kveld.

Trekkgjester er fine å ha.

de besværlige sommergjestene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s