Nyt Norges plast

nyt_norge_tommetanker

Jeg liker å spise epler. Men jeg liker ikke å sitte igjen med plastbiter mellom tenna etterpå. Eller hoste og harke det opp. Ei heller spre plasten ned i kloakken etter en tur gjennom fordøyelses-systemet. Jeg trodde vi nå var enige om å begrense plastbruken. Nyt Norge står det så nasjonalromantisk fint. Kanskje det skulle stå Fy Norge? Snyt Norge? Fy frukten? Eller fy de som limer søppel på frukten? I alle fall; fy noen. For hva inni helsike er meningen med å lime en liten plastikkbit på hvert eneste lille eple i butikken. Ikke akkurat en smaksforsterker. Jeg vet at eplet er ganske kortreist. Men er plastbiten det? De sier vi skal helst nyte de norske råvarene. Derfor er de merket. De norske smaker ofte bedre. Eplene fra Hardanger med ulik form smaker bedre enn epler som heter PinkLady og kommer langveis fra. (Lurer forresten på hvorfor PinkLady epler er helt identiske.  Hvordan greier de å mutere fram det der? )

Jeg liker å nyte Norge. Fin natur og gode råvarer her og der. Men akkurat her?

Jeg liker å spise epler. De norske er best. Men dropp plasten. Den får jeg i halsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s