Kristiansand Domkirke gir meg prestajonsglede

byggesett_kirkeDette er bitene i et puslespill. Bitene som preger hjernebarkene våre om dagen. Det er gøy med kirke. Ennå gøyere med domkirke. Og ennå gøyere å gjøre noe med en kirke i Norge som ikke er gjort med en kirke i Norge før. På jobben sitter Kent og meg og lager et lysshow som skal skape mystikk, storslagenhet og magi på fasaden til Kristiansand Domkirke. Et avansert 3D mapping-show skal bekle vår kirke. Vi plukker den i fra hverandre, for så å sette den sammen igjen. Det er som bitene i et puslespill. Vi utfordrer vår egen og hverandres kreativitet og visuelle skapertrang. Brikkene i puslespillet er detaljene i fasaden. Vi prøver og feiler og jobber oss oppover og nedover denne nygotiske arkitektoniske perlen av en kirke. Kanskje sitter arkitekten selv;  Henrik Thrap-Meyer der oppe i det høyeste og ser ned på kirkebygget han tegnet og som ble vigslet i mars 1885. Jeg håper han smiler og liker det han vil få se i 2018.

Det er foreløpig ingen prestasjonsangst forbundet med dette oppdraget fra Kvadraturforeningen i Kristiansand. Kun glede.

One comment

  1. Gabriela mendez · November 15, 2018

    Congratulations Tom!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s