FORTNITE og FAMILIE

Error
This video doesn’t exist

Fantastisks smart design. Skaperne av Fortnite har truffet inn i ryggraden på mitt barnebarn. Han er 11 år. Det er en koselig alder å ha i nærheten. En som er 11 er en stor gutt. Av og til. Eller egentlig er han en stor gutt nesten hele tiden. Han vokser seg inn i erfaringer og kunnskap som gjør han til et nytt menneske. Ikke det lille barnet lenger. Men han er heller ikke helt uavhengig ennå. Av og til er han liten. Han bor hos oss mye og i helgene kan han ha en kompis på overnatting. Et bevis på at han ennå ikke er flau over sine besteforeldre. Det skjedde i går. Men ikke bare en kompis, – det kom to.  PC-er, skjermer, tastatur og bolle med chips. Alt ble stabla inn på vårt lille gjesterom. FORTNITE skulle spilles. Dette altoppslukende dataspillet som regjerer verden akkurat nå. Til daglig er det rigide spillrestriksjoner som gjelder. Med kompiser på besøk på en lørdag fikk de kjøre på litt lengre. Spilldesignen er som andre spill. Luske og skyte og prate og samhandle. De sitter med headset og mikrofon en halvmeter fra hverandre og prater med hverandre og andre over nettet. Det går for seg og er gøy å se på. Heltene i spillet er store og sterke. Vakre og fagre. Tøffe som bare det. Damene har pupper og mennene muskler. Men et lite tillegg er genialt, tror jeg. 10-12 årige gutter synes muskler og pupper er spennende, men i spillet finnes også rosa hester og myke kosedyr. Elementer som ennå ikke helt har sluppet taket i denne alderen. Genialt. Disse guttene er ennå ikke tøffe nok til å slippe barndommen helt og er heller ikke flaue for å vise at det finnes litt barn i dem. For mens Lucas og kompisene spilte vilt på den ene skjermen, stod hele slekta og smilte på den andre.

“Darkness Rises”

Koselig.

darkness_rises_tommetankerfortnite_familie_2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s