Eventyrlig Oppussing

sparebanken_sor_før og nå_tommtankerKristiansand blir finere og finere. Jeg blir mer og mer stolt av hvor fint de gjør det rundt om kring. Det pusses opp og flikkes og forbedres. Harmen over torvparkeringen virker parkert. Det ble jo fint. Debattene debatteres flittig på de tusen skjermer her i Kristiansand om ting som bygges og lages. Vi bryr oss om byen vår,- heldigvis. Det menes og synses og  det skal vi jo. Uten meninger stopper vi. Festningsheisen slaktes, Torvkvartalet roses og det lille hvite huset inni Markens skal ofres mens Caledonien nytes. Domkirka er nå omkranset av noe fint og det er ikke lenger skummelt på baksiden. Tangen blir fin, og Odderøya blir fin og Fiskebrygga  er fin. Vi tåler litt kaos i ombyggingsfaser bare ting forbedres og blir finere. Jeg ble derfor en smule overrasket og ble stående lett måpende da de tidligere tok ned all tildekkingen og  stillasene rundt Sparebanken Sør sin mursteinsklump.

sparebanke_sor_oppusing_tommetanker

Jeg hadde i mitt stille sinn trodd at de skulle gjøre bygget fint. At det også skulle skinne på torvet. Etter lang tids arbeid og ståk og bråk ser det ut som de ikke har gjort noen ting. De har holdt på lenge. Kanskje bygget er verneverdig, – det burde kanskje omgjøres til verneferdig. Eneste som jeg er spent på nå er byggets signatur.

sparebanken_sor_signatur_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s