Det er vanskelig å ikke lette

forureising_tommetanker

Sorry Avinor! Vi skal brette ned armene og gjøre mindre. Forhåpentligvis går det ut over dere. Vi skal lage en himmel uten streker! Ungdommen er med. Skolestreiken for et bedre klima er opplevd i hele verden. Engasjerte unge mennesker som vil gjøre en forskjell. Og de vi ha oss med på laget. Oss som er over gjennomsnittet gamle. Vi som har kjørt på litt for lenge. Brukt litt for mye av våre felles goder. Sett litt for mye av vår egen navle mens vi har sett resten av verden. Det er lett å si at vi skal skjerpe oss. Det er vanskeligere å gjøre det. Hvem av oss sier nei takk til årets Grankatur til fordel for Hardangervidda. Hvem av oss sier fra i vennegjengen at vi dropper Londonturen og reiser med tog til Stavanger. Hvem av oss sier det greit at vi aldri får se Maldivene. Hvem av oss sier at fra nå av skal vi bare ta fly om vi må. Vi skal bare ut på Kjevik og lette fra bakken om det er strengt tatt nødvendig. Jeg tror det kan bli vanskelig, men det hadde vært kult om en så effekten av skolestreiken på antall reisende fra Kjevik. Det er lett å bli flinkere til å sortere søppel. Det er lett å dusje litt kjappere. Det er lett å ikke kjøpe så mye nytt. Men jeg tror det sitter langt inne hos folk å reise mindre. Ikke dra på Cruise. Ikke fly så mye. Det er et stort valg som griper inn i friheten og eventyrlysten.

Det er vanskelig å ikke lette.

Vanskelig å si at vi ikke skal fly inn i solnedgangen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s