Lite brukt flytrapp selges

 

flytrapp_selges_tommetankerEtter ukens massive påvirkning fra engasjerte ungdom vil vi forhåpentligvis se resultatene ganske snart. Tomme fly og fulle tog. Færre biler og flere busser.  Verden skal bli bedre. Vi skal lage en himmel uten streker! Ungdommen er i alle fall med. Kanskje vi voksne skal dilte etter denne gangen.Skolestreiken for et bedre klima er opplevd i hele verden. Engasjerte unge mennesker som vil gjøre en forskjell. Og de vi ha oss med på laget. Oss som er over gjennomsnittet gamle. Vi som har kjørt på litt for lenge. Brukt litt for mye av våre felles goder. Sett litt for mye av vår egen navle mens vi har sett resten av verden.

Det er lett å si at vi skal skjerpe oss. Det er vanskeligere å gjøre det. Men det kan jo bli fantastiske opplevelser fremover. Vi må velge nytt og annerledes. Vi må ta nye valg og lage oss nye vaner. Hvem av oss sier fra i vennegjengen at vi dropper Londonturen og reiser med tog til Kongsberg i stedet for.

Fra nå av skal vi bare ta fly om vi må. Vi skal bare lette fra bakken om det er strengt tatt nødvendig. Jeg tror det kan bli vanskelig, men det hadde vært kult om en så effekten av skolestreiken på antall reisende i luften. Og det er jo helt sikkert bare midlertidig. De første elektriske småflyene finnes allerede. Snart blir de større. Smarte folk jobber med saken.

Det er lett å bli flinkere til å sortere søppel. Det er lett å dusje litt kjappere. Det er lett å ikke kjøpe så mye nytt. Men jeg tror det sitter langt inne hos folk å reise mindre med fly. Ikke dra på Cruise. Ikke fly så mye. Det er et stort valg som griper inn i friheten og eventyrlysten. Men så er det jo egentlig ikke det. Vi må bare finne nye eventyr og tenke litt i nye baner.

Gjerne togbaner. For et par år siden tok jeg selv toget fra Hirtshals til København. Det var 6 timer i tog. Ganske mye lenger tid enn fly. Men jeg hadde en feiende fin togtur og jeg hadde ferie så jeg hadde det ikke travelt. Togreisen var en del av opplevelsen.

Det er vanskelig å ikke lette med fly. Men det er som regel ikke nødvendig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s