Skapelsengsberetningen

skapenseng_tommetanker

Dette er en skapelsengsberetning. Et drama om en seng i et skaps opprinnelse. En køyeseng ble solgt på Finn og en ny skapseng kjøpt på moblene.no i Grimstad. Og i deres utstilling hadde de en seng som var innebygd i en vegg. I min idiotiske iver pekte jeg på den og sa til Maya. “Var ikke den kul?”.  . . . . Av og til bør jeg tenke konsekvens før jeg åpner kjeften.

“Sånn må vi lage!”, sa Maya glad. Det er kona som er interiør her i huset. Jeg er bare ør. Og slik ble det. Vegg med innebygd seng omgitt av innebygde skap var i emning. Hos IKEA kjøpte vi skap uten dører. Verken IKEA eller jeg så dette komme.  Vi omringet skapsengen med skap. Først fikk vi hjelp av en snekker som ikke var snekker. Han sa han var møbelsnekker. Han løy. Alt han satte opp måtte vi rive etterpå. Vi fant han på MittAvbud.no. Etter at han mista jobben kom en til som sa han var møbelsnekker. Denne gangen stemte det. Men han hadde vondt i ryggen så ting tar tid. Kona peker og forteller og skapelsen er i gang. Det blir riktig fint uten min innblanding. Kanskje akkurat derfor. En vegg blir til. Og veggen inneholder masse skap og en seng. Maya beiser og maler og fikser. Jeg bare ser. Nyansene blir justert. Om et par år er sikkert rommet ferdig. For skapelse tar tid. Carlsen og Fritzøe er snart tomme for tapetprøver og små maleprøvelapper. Det er lenge siden Fargerike gikk tom. Men Maya står på. Hun som har ME i kroppen og lå rett ut for et par år siden. Hun er en del av skapelsen hun og. Det er gøy og se, og det blir et fint rom.

skapelsen3_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s