Kalkunene hos Røsstad

En gang var det kalkuner der. Der hvor lokketilbudet lyser. Skjønt lokketilbud? Fjorårets juletre, 30% avslag. Med 100 % færre barnåler enn julen 2019. Vel, hver sin smak. Jeg ser fordelen med å ikke støvsuge under treet, ei heller passe på at det er vann i skåla. Men; Jeg er såpass bluferdig, som en sørlending skal være, at jeg liker mitt juletre påkledd. I sin peneste grønneste julebunad. Med pynt som ikke allerede henger på treet i det du slår det opp som en paraply.

Jeg tror jeg er gammel nå. Jeg liker ekte trær.

En gang var det kalkuner der hvor led-skjermen henger i dag. Røsstad hadde en stor innhengning med kaklende kalkuner. Jeg bodde på Kongsgård 3 og syklet hver dag til Oddemarka og senere til Katta. Og om kalkunene var utenfor og drev med å krydre Prestebekken var det alltid like gøy å stikke to fingre i munnen og plystre så høyt en bare kunne. I det jeg passerte kalkunene svarte de, alle sammen, på sitt høylytte kalkunkaklespråk. Et øredøvende leven av sikkert 20 hvite hylende kalkuner.

Det skjedde hver gang. Og jeg smilte hver gang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s