Stakkars Kongen!

seilerkongen_tommetanker

Om han hadde kunnet ville nok Kong Olav snudd ryggen til meg nå. Av grunner jeg kommer tilbake til. Dagens Kong Harald liker å seile –  og hans far, Kong Olav den femte var den som gav han seilergenene. Han var en virkelig seilasens mann og jeg antar han muligens heller ville sett ut over havet enn ut over den parkeringsplassen han kikker på i dag. Hans far igjen, Kong Haakon,  står plassert på Øvre Torv og nyter livet der oppe. Han kan se på torghandel, 17 mai tog og narkomane i parken. Det kan ikke hans sønn. Stakkars Kong Olav stirrer derimot dag ut og dag inn på parkerte biler og godstrafikk. De eneste togene han ser på 17. mai er vogntog. En skikkelig elendig plassering av en kongestatue etter mitt syn. Han hadde fortjent bedre. Om han bare kunne vendt meg ryggen her jeg står hadde han skuet ut over byfjorden og skipstrafikken der. Det hadde han helt sikkert likt bedre. Og ikke minst akkurat nå. For like bak kongen ligger en skikkelig anabol seilbåt. Det er akkurat som en diger og flott seilbåt. Bare dobbelt så stor. Seilbåt på anabole steroider. Diger, men smekker. Vakre linjer og flotte detaljer. Bygget en gang på Vitters skipsverft i Holland vil jeg tro. Hadde kongen sett den skuta hadde nok smilet kommet fram. Om han bare kunne snudd seg.

stor_seilbåt_tommetankerstor_seilbåt_2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s