Badstogdalen

badstogdalen_maya_tommetanker

Et fint navn på en fin dal. Navnet skjemmer ingen og ikke her heller. Opprinnelsen til navnet vet jeg fint lite om og i dag fristet det lite å leve opp til navnet. Det var overskyet og tendenser til surt vær. Men på denne lett overskyede dagen lyste både høstfargene og Maya opp langs den fine lille elva. Er du på Hovden kan denne absolutt anbefales. En perfekt liten høst-tur i Hovden fint terreng. Åpne myrer, hauete bjørkeskog og eventyrlige bekker. Små gule prikker på trærne viste oss vei oppover stien. Vi gikk ikke hele veien. Vi stoppa samtidig med trærne, men stien går nok helt til fjells antar jeg Vi leita etter kantarell som vi ikke fant. Vi fant noen forsinke blåbær.  Den store bekken er kjempeflott oppover den lille dalen. Vannet i den smaker himmelsk. En smak av fjell og himmel og myr ispedd litt sauelort og snø fra i fjor. Stien starter noen kilometer syd for Hovden sentrum. Ta den en dag.

badstogdalen_lucas_tommetanker

badstogdalen_tommetankerbadstogdalen_kart_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s