Undringens Odderøya

odderøya_kunst_tommetanker

“Hvorfor kommer det julekuler ut av treet bestefar?”. “Hæ?” svarte jeg og så i retningen av spørsmåls-stilleren. En 4-åring satt og undret seg ved siden av et tre som det kom julekuler ut av.  Et flott, men rart, skue. Dette var det fjortende Hvorfor spørsmålet jeg hadde fått på denne turen.

Odderøya er et fantastisk turområde for små føtter. Godt merket og mye å se på. Det er opp og ned og dit og bort. Det er undring over alt. Aldri langt mellom hver gang noe spennende åpenbarer seg. Vi kan gå i strandkanten og undres over naturens skaperkraft. Vi kan gå i skyttergraver og undres over menneskers dumhet. “Hva skal en kanon brukes til?”, lurer 4-åringen. Jeg prøver å forklare. Mens jeg snakker hører jeg hvor rart det høres ut. “Hvorfor skal vi skyte på andre bestefar?” Ikke lett å svare på det spørsmålet.

kanon_odderøya_tommetanker

Odderøyas fortid er heldigvis ikke dens fremtid. Nå er Odderøya et minnesmerke over tider vi ikke vil ha igjen. Samtidig er det en aktuell øy som viser oss mennesker med kreative krefter. Det er gallerier i fleng. Kunst over alt.

“Hvorfor henger det kropper i trærne?” “Hvorfor er alle fuglekassene så fine?” “Hvorfor stikker det en fisk opp av taket på huset bestefar?” Jeg kan ikke svare på noen ting, så vi prøver å finne på svarene sammen.

Det er kanskje den beste måten. Takk Odderøya.

Les mer om historien her;

http://odderoya.no/odderoyas-venner-gir-ut-historisk-kart

Gammelt kart fra 1885.

amt2_lister-og-mandals-amt-42_1885

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s