Datoen

datoen_tommetanker

De ække bare konsonantane som er blaude om dagen. Jeg er æresmedlem av kort-tidsminneforeningen. Kanskje før min tid, men slik er det. Jeg er glad i snøen og savner den littebitt i år. Savner kaldt og klart vær. Kan ikke huske helt hvordan det var i fjor, eller i forfjor, eller året før. Det var sikkert mye snø da, tenker jeg. I alle fall glimrer den med sitt fravær i år og all snøen som kommer detter ned i sin opprinnelige form; nemlig vann. Det gode er at en kan gjøre vårlige sysler midt på vinteren.

I går ville barnebarnet kjøpe en oppgradering til MineCraft. Spillet som for tiden er favoritt-tidsfordrivet på dager da snøen faller som regn. Snartenkt som jeg er, til tross for kort-tidsminne, la jeg merke til at det var oppholdsvær.

“Ok”, sa jeg. “Jeg skal kjøpe det til deg når bilen er rein.”. Gutten er kjappere i hodet enn meg og skjønte raskt sammenhengen. 2 timer etterpå satt han igjen ved datamaskinen. Med blaude sokker og blaude ermer. Men nå satt han ved et spill som var oppgradert og  jeg så ut på en bil som var rein både utvendig og innvendig.

Tror det er første gang i historien min at jeg vasker en bil midt i februar uten å fryse meg i hjel. Jeg sjekka bildene mine og fant ut at i 2018, på akkurat samme dato hadde det neppe gått.

Den gang var bussene blå og snøen lå dyp.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s