En fin liten tur; Brattefoss i Tveit og “mimrebroa”.

En 5 meter høy foss midt inne skauen. Brattvollheia bærer sitt navn med rette. Det er mye bratt i området.  Oppover og nedover over alt. En fin liten tur inne i alt det bratte er til Brattefoss. En fem meter høy foss. Den er høy og fin men det var litt skrint med vann denne dagen. Jeg skal tilbake en gang det har regnet i ei uke, for denne fossen kan buldre. Den ligger trolsk til i gammel skog. Bekker og myrer og mørke kløfter. Bratte skrenter og skumle stup. Og her dro vi på en ettermiddagstur. Maya, meg og Lucas.

brattefoss_2_tveit_tommetanker

Mimrebroa

En av de små broene du går over er laget av gamle turskilt fra Tveit. Skikkelig mimrebro for oss som går mye tur. Tveit Turlag sørger for at du ikke kan gå deg vill. Et barnebarn hoppa rundt som Gollum og ble søkk blaut. Men belønningen fikk han ved å drikke rett fra fossen. Buldrende vann med selvlaget brusing smaker alltid godt. Like ved Brattefoss er også en diger heller. Et fjell som heller utover og kan gi ly. Vi returnerte til bilen men turen kan gjøres så lang du vil. I alle stikryss er det piler og i noen er det kart. Du kan gå langt om du vil på Tveit. Men denne kvelden var turen til Brattefoss akkurat passe.

brattefoss_1_tveit_tommetankerbrattefoss_tveit_tommetanker

Ta turen.

kart_foss_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s