Mye leppefisk i Stampa

I sommer har vi ploppet og plasket i 3. Stampe. Et fantastisk fint lite badevann i Kristiansand. En 5 minutters gåtur fra sentrum. Badeflåter og badebrygger. Sandstrand og hoppefjell. Søppeldunker og sommerdo. Stampa er fritt for brennmaneider og klypekrabber så det er trygt for de med tang-angst. Men nå tror jeg noen har satt ut en ny art i vannet. En uønsket art. En type leppefisk. Det må være mange av dem nå. Jeg har ikke sett selve fisken men jeg har sett sporene etter den. Det ligger små leppesnusbleier over alt på fjellnabbene rundt Stampa. Disse leppefiskene må være ganske slappe i leppa siden så mange av disse små bleien sklir ut. Skulle ønske at leppefiskene fikk strammet inn overleppa litt. Litt leppegymnastikk kanskje. Og om de små snusbleiene skulle skli så kunne de jo kanskje ta de med hjem igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s