Fint at det finnes morgenfugler med kamera

Høsten er fin i Kristiansand. Det er fint om dagen. Fargenes årstid. De varme røde og oransje fargene som øker kjernetemperaturen i en ellers forfryst og forblåst sørlendingskropp er vakre. Soloppganger og solnedganger foreviges i de aller fleste mobile telefoner. For oss som står opp litt seint er det flott at det finnes morgenfugler med kamera. Jeg har søkt om å få soloppgangen utsatt til sånn i ti-tiden, men uten gehør fra oven. Så jeg har vel innsett at soloppganger får jeg overlate til andre og heller nyte bildene som legges ut av dette fenomenet.

Selv ser jeg ofte ned. Ser de små tingene. Ser naturens undre på bakkenivå. Og av og til bare flyktige former og fine linjer. Vi har også mye fint og smått å se etter i denne fargefine høsten.

Lyset i en dråpe vann på et døende eikeblad. En perfekt kontrast med den lille fluesoppen i et hav av grønt. Et aldrende klenodie i en stor garasje. Fortausmaleren som bomma på streken. Ospeløvet sin siste reis og kantarellens forbløffende evne til å glede en sopp-plukker.

Høsten er fin i Kristiansand. Nyt den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s