Bowlingens historie. Vi fikk ikke syndsforlatelsen vi ventet på.

Slik jeg ser det burde det bygges bowlingbaner som kun er 5 meter lange. Prestasjonsangst var til ingen nytte denne kvelden. Jeg foretrekker å lese seg litt opp før en setter i gang med noe man ikke kan.

Bowlingen oppstod i det gamle Egypt, år 3200 f.kr. Både grekerne og romerne spilte bowling år 2000 f.kr. I England er det funnet spor etter en form for bowling fra 1300 tallet. Spillet var populært og i 1366 forbød Kong Edward 3 soldatene å spille bowling slik at de ikke skulle miste fokus på den obligatoriske treningen. Selv bygde han i følge kildene kjeglebane i parken ved slottet for seg og sin famile.

I middelalderen  i Tyskland ble bowling brukt for å få syndes forlatelse i kirken. Spilt man ikke bra og ikke traff kjeglen ble man fordømt av presten. Kildene sier også at Martin Luther var en stor bowlingentusiast.

I verden finnes det over 100 millioner aktive bowlingspillere, bowling er derfor en av vedens største sportsgrener.

Med dette som bakteppe dro meg og min kone tre barnebarn med oss inn i mørket hos Lucky Bowl på Lund. Vi tenkte at med all den mobiltastinga de har i fingra så må jo bowling være midt i blinken. Vi tok feil. Bowling er vanskelig og i ettertid burde vi alle sammen hatt små kant-gjerder som ble satt opp for minste barnebarn. Eventuelt burde de hatt en bane som bare er 5 meter lang.

Vi spilte to serier, vi var 5 stk, og totalt kastet vi kula 200 ganger. Halvparten av gangene havnet kula i takrenna ved siden av der den egentlig skulle trille. Men det heter ikke Lucky Bowl uten grunn. May fikk ned alle pinsa på første kast. Fantastisk flaks. For det ble med den ene gangen. Maksimalt oppnådd poengsum i bowling er 300 på en serie. Den beste av oss fikk 82.

Drittspill.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s