Blir mye omelett i dagene som kommer

Jeg blåste til både trommehinna og egget sprakk. For UT skulle det hvite helvete som skvulpa inne i egget. Lungene sprakk også. De var slitne. For dagen før vi blåste ut eggehvite og eggeplomme blåste vi ballonger. Ballongene dekket vi med tre- fire lag vått dopapir, akkurat som god morgen Norge hadde vist oss noen timer tidligere. Ett og ett dopapirark ble lagt på ballongen og fuktet. Når tre fire fuktige lag var montert la vi de til tørk til neste dag. Og vår lille ivrige hjelper sov like godt over for å full føre jobben dagen etter..

Det er jo påske og vi minnes fruktbarhetsgudinnen Aostre og egg og kaniner og en fyr som endte sine dager i Jerusalem. Når dagen etter ble til dagen i dag begynte jeg å blåse egg. Gudd. Ett tegnestifthøl i hver ende av egget er ikke nok. Jeg har varig svekket hørsel ennå siden trommehinnene bulte ut av ørane mens jeg blåste inn i egget. Det ble en omgang googling og Fru Y. Utube viste meg hvordan. Ett litt større hull i den ene enden. Rør rundt inni egget med ei lang nål. Rist godt og blås ut innholdet. Det gikk lett nå. Og så skylte vi dem med såpevann så de ikke skulle stinke som meg etter en tur i skogen.

Sammen satt vi og malte egg. En fin stund med et fint barnebarn. Og eggene henger nå på noen nyknekte små kirsebærgrener som stikker opp av en i en dopapirvase som står på spisebordet.

God Påske alle sammen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s