Gulrotkaka på Øyliheia

Den nye dagsturhytta på Øylihei; Øyliblikk, hadde vi hørt om men ikke sett. Så det ble kveldens turmål.

Vi kunne startet fra Slettheia. Der er det kun halvannen kilometer å gå opp til den nye fine hytta. Men turleder Øystein ville det annerledes. Vi kunne starta fra Karuss. Fra der er det litt over 2 kilometer å gå. Men turleder Øystein ville noe annet.

“Vi starter fra Biltilsynet” sa han. Og slik ble det. Og starter du der og går opp til Fiskåvann kan du enten ta til venstre eller høyre.

Løypa til venstre er går rett frem. Den til høyre går rett opp. “Vi går til høyre” sa Øystein. Det ble 4 kilometer før vi kom til Øyliheia. Turen rundt Fiskåvann er fin den, men det er nesten like mange høydemeter som lengdemeter. Opp og ned, opp og ned. Fjellskorter og bratte stier. Underveis passerer du Fiskåvann Bolten. Mange har blitt fotografert oppå den. Men har du tid så ta turen ned under den også. Smale fjellsprekker leder inn til en liten heller under bolten. Men gå ned i bunner og bakveien opp under bolten. Det er litt skummelt å klatre ned ovenfra.

Kvelds-sol-skogen er fin. Lange skygger og lange solstråler lyser opp naturen som tar sats. Stiene er fine og godt skiltet.

Øyliheia er åpen med utsikt og innsikt. Og der kom vi til den nye hytta. Øyliblikk. Kjempefin beliggenhet. Med grillmuligheter ute og peis inne. Et mål uansett vind og vær og årstid. Skikkelig fin. Solcellepanel lar deg og låne strøm til mobilen om det skulle trenges.

Vi var ikke alene der oppe. En gjeng unge voksne grillet pølser og koste seg utenfor denne vårkvelden her oppe. Vi gikk inn i hytta og nøt utsikten. Husk å ta av deg skoene når du går inn.

I det vi gikk ut ble vi møtt av et smil og en åpen kakeboks. “Har dere lyst på litt Gulrotkake” smilte en ung dame mot oss. 4 tilårskomne menn takket ja og smilte tilbake. Det er noe med slike øyeblikk. De beriker turen ennå mer.

Fiskåvann.

Veien tilbake mot Biltilsynet er lett. Først bratt utfor, så ganske flatt tilbake langs vannet. Blandt annet over en stor ur med perfekte heller. Selv fant jeg skogens gull; Chaga, på et tre og tok det med.

chaga.

Turen kan anbefales.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s