Lukk øynene og bli med

Dritvær, pinnekjøtt, irriterende julebordswannabe-nisser og pepperkakesukkersjokk. Det er ikke alle oss søringa som setter like stor pris på hva julestria har å by på i år. Når jeg attpåtil må bruke briller er sidelengsregn noe som burde vært avbestilt for lenge siden. Med regntøyhetta klistra inntil skallen slik at kun brilleglassene stikker ut er det et lottospill om jeg finner rett vei. Jeg innbiller meg at det er slik virkeligheten ser ut for en fisker i full storm utenfor Lofoten. Et uklart og forvrengt bilde av ting som fyker forbi. Stormen bringer med seg fisk og rekved fra havet og pensjonister med paraplyen oppe, som henger medvinds etter rullatoren. I overdreven fart suser de forbi. Et og annet hustak flyr lavt over landskapet. Alt sett gjennom klissblaude brilleglass. Skulle tatt dykkermaska i dag. Gudd for et trist vær.

Det er da jeg stopper og lukker øynene. Jeg reiser 2 uker tilbake i tid. Til en 15minutters gåtur fra fergestedet Padang Bai på Bali. Varme sandkorn klistrer seg inn i faktor 30 på 10ende dagen. En lokal mann har vist oss Bias Tegul,- “Den gjemte stranda”. 100 meter pulversand med bare oss og kankje 10 andre. Foran meg i sanden ligger en nyplukket banan, ei kald øl og utenfor der igjen bader min kone og niese i 30 graders bølger, og litt utenfor der igjen svømmer en skilpadde dovent av gårde. Etter skoletid kommer noen lokale ungdommer og spiller gitar, synger og leker i vannet. Lukk øynene og bli med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s