26 mils bomtur til jettegrytene ved Haugsjåsund. Takk Siv.

Bilde lånt av noen som virkelig har vært der.

Siv. Siv. Siv. Den høna. Eller kanskje det er meg som er ei høne. Jeg fikk lyst til å gjøre noe på søndag. Kjøre no på søndag. Og tilfeldigvis ser jeg på facebook at Siv anbefaler Elin en tur til jettegrytane oppe ved Treungen, eller “langt pokker i vold” som man også seier. ” Ah”, tenkte jeg. Der drar jeg. Tar med meg barnebarn og drar til Jettegrytane. Naturens eget badeland som overgår Sørlandsbadet, Waterworld, aquamania og Dyreparken på en gang. Jeg har vært der før. Jettegrytane på Ekhom innenfor Haugsjåsund er himmelen for oss som er glade i vann. Jeg spurte mange, men ingen gadd å bli med. Slik er det når en ikke har venner. Så det ble bestefar og en skravlete 5-åring som kjørte de 13 mila opp til den forjettede elv. Jeg gjorde alvor av det tipset Siv gav til Elin. Etter 2000 “Bestefaaaaa, ska æ si dæ en ting” og 1783 “hvoffor det?” kom vi frem.  . . . . . . . . . STENGT. For mye vann i elva! Fanden, fanden, fanden, – sa jeg innimeg så 5 åringen ikke skal komme hjem med nye ord. Ut av bilen, over bommen og i vei vi gikk. 1 km, 2 km, og så snudde vi. Trøtte i beina begge to, men 5 åringen fikk litt høydemeter ved å sitte på skuldra til bilen. Men for en fin tur. Godt at ingen ble med. Her var det bonding på høyt og lavt plan. Vi så biller som satt. Biller som fløy. Vi så sauebæsj og mose. Vi så Bjørketrær og hørte på elva. Vi leita etter en elvestein til bestemor. Vi vassa i strømmen. Vi så veien under vannet. På vei hjem bada vi i iskaldt vann i Åmli. Vi hadde burger på kafeen der. Vi kjefta på alle svingene i veien. Vi hadde is på Birkeland. Vi kom hjem med et smil. For en bomtur. Ville ikke vært forruten. Takk Siv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s