Du og meg og Marte og Dubai

martes_marerittSterke mennesker dukker opp der vi mist venter det. Sterke kvinner og menn vi andre blaudfisker kan lære av. Og Marte Deborah Dalelv tror jeg er slik ,- sterk. Vi kan ikke gjøre noe med troen til presteskapet i Dubai. Vi kan ikke gjøre noe med rettssystemet i Dubai. Vi kan ikke gjøre noe med rettssystemet i Sverige heller. Men det vi kan gjøre er å reise til Sverige på ferie, og ikke til Dubai.  Dropp Dubai. Du og meg kan la være Dubai og alt det inneholder. Dubai er selve symbolet på dobbeltmoral i den Arabiske verden. Alkohol er forbudt, men kan kjøpes og bestilles overalt. Sex utenfor ekteskap er forbudt, men Dubai er prostitusjonens arabiske hjemland. Alt som ikke anmeldes er lov. Dubai har en av verdens beste statistikker når det gjelder kriminalitet –  – – – – . Muligens fordi lovens lange arm ikke kan skrive med fingrene, kun se gjennom dem. Landet som oser av rikdom huser til en hver tid ca 1 million underbetalte gjestearbeidere fra India og Pakistan. Et rikt og pent, men ikke godt land. Reis til et annet sted. Tenk på Marte som nå er selve symboldet på et forkvaklet land hvor dobbeltmoralen styrer. Til og med mer enn her langs den hvide kyststriba. Støtt henne og hennes styrke. Marte ble voldtatt i Dubai og blir selv fengslet. Hun er ikke den første, men la henne bli den siste. hill, hill Marte. Du er tøff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s