Frukt uten fukt. Kjøp en dehydrator!

apple_plant_tommetankerdehydratorPå jobben min sitter praten løst om dagen. Om uttørking. Fuktfrihet. “Skal det være et fuktfritt eple?”, spør Siw. Hun har kjøpt en dehyrator. “Eller kan jeg tilby en rødbetskive med pappsmak?” Det diskuteres og debatteres om dehydrering av mat. Dette underlige ordet som handler om uttørking. Om jeg ikke drikker vann eller spiser væskefulle ting blir jeg uttørket. Så fuktighet er viktig, jeg vil ikke være tørst. Men frukt er tungt og skal du på fjelltur og vil at eplet skal veie ingenting så kan du dehyrere det i en dehydrator. En dehyrator tørker maten din på temperaturer under 40 grader. Da kan du lage egen tørket frukt, grønt, egen kornblanding, kakebunner, pulver, snacks og mye mer, sier reklamen. Enhver husstand bør ha en dehydrator, den burde være viktigere og hyppigere i bruk til matlaging enn en komfyr! ,- sier reklamen. Skal du for eksempel ut på langtur kan du tørke all frukten din og det fører til mindre vekt i sekken, men  frukten blir vondere.  Det få vet er at den er fin å tørke klær i. Og frukten får en egen, om spesiell, aroma etter å ha dehydrert et par 2ukers fjellskitursokker i den. Dehydratorer selges under svulstige navn: Excalibur, Garden Express, Electric Food (?), American Harvest og Snackmaster. Wow! En annen artig detalj er at de som sverger til Raw Food (Rå mat) liker dehydratorer. Hmm. Men ønsker du frukt som papp er den fin. Du kan spise ei kasse epler på to minutter og jeg mistenker at Apple bruker en slik for å lage iPad mini.

 

http://www.motherearthnews.com/real-food/choosing-a-food-dehydrator-zmaz03jjzgoe.aspx#axzz2xtheg3Rv

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s