Tommladdich og smaken av utsikt

fin årgang“Vil du bli med på noe sært?”, spurte en kamerat. “Ja”,- sa jeg, uten å vite hva det var. Han vet at jeg er totalt uvitende og har null interesse for Whisky. Derfor inviterte han meg med til medlemstreff i Norsk Malt Whisky Lag, avdeling Kristiansand.

malt_whisky_kristiansand_tommtanker§ 3 NMWL Kristiansand skal bidra til utbredelsen av skotsk single maltwhisky som en kulturtradisjon også i Norge, samt styrke medlemmenes forhold til denne edle drikk.

De holdt intimkonsert for medlemmer med en skotsk visesanger, Robin Laing, som har dedikert livet sitt til å synge om whisky. Og kvelden ble langt fra sær. Den ble minnerik. Vi kom til dekket bord i 2.etasje over Bakgården Bar. Et langt langbord perfekt oppdekket. Kniv, gaffel, serviett, et glass vann og 5 glass whisky. Aberlour, The Glenlivet, Talisker, The Arran og ikke minst Bruichladdich. Og i enden av borden stod det en mann med skjørt og sang skotske whisky-viser og fortalte med stor innlevelse om de ulike destilleriene og hva vi kunne forvente oss av den gylne drikken i glassene foran oss. Jeg skjønner fasinasjonen til min kamerat. Whisky er kultur og smak i skjønn forening. Jeg takker for innbydelsen og opplevelsen. Whisky er litt nærmere hjertet mitt nå. Og interessen er sådd, selv om jeg fortsatt nyter et glass øl, mer enn et glass whisky. Om ikke min nyeste venn mr. Bruichladdich dukker opp, med smaken av tang og utsikten mot havet.

 

http://www.nmwl.no/?page_id=89

http://www.bruichladdich.com/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s