Randøsundet , – Opprinnelsen til facebook

facebook_randøsund_tommetankerSjølivet er jo akkurat som Facebook. Det hadde jeg glemt. Eller egentlig ikke glemt, for sist jeg var i båt tøffende rundt så fantes ikke facebook. I går tok jeg en fin liten båttur alene i min nye båt. Til Tømmerstø, Skippergada og Stokken. Jeg hadde glemt at alle båtene nikket til meg når vi passerte. Og det var da det gikk opp for meg. Sjøliv=Facebook.  Han Mark Zukcerberg, han som fant opp Facebook,  må ha vært på sørlandsferie sommeren 2003 og likt seg godt mellom sjærrane udi fjorden. Han seilte nok i båten med venner og pratet om hva de hadde spist, om babyer,om katten sin og han sa han likte forskjellige ting. Og i trangere farvann passerte båter på nært hold og de løftet en hånd og hilste. “Pølser!” sa de, holdt opp ei pakke pølser, og var vekk. Neste båt kom i mot og hele familien nikket og hilste uten å si noe. Eldste datter i familien løftet en tommel i været og smilte i det de passerte. Den tredje båten gled opp på siden og skipperen ropte gjennom vinden, “Det blåser i dag”, før også han var for langt vekke til at vi kunne gi noe svar. Mark Zuckerberg likte det han så. I det  de skulle legge til på det populære friområdet Stokken så han at det hadde etablert seg grupper. Båter lå ripe mot ripe og var bundet sammen. Store dyre båter i grupper. Båter med lange stenger midt på i grupper. Små båter i grupper. Og jaggu meg en tre-sjekte senior gruppe også. Hvor skal vi fortøye? Hvilke gruppe skal vi bli medlem av? Hm. Vel i land på svaberget kunne Mark kikke i hemmelighet på alle de andre på andre siden av sundet. På katten dere, maten deres, hvilket vær det var dLike hemmelig som de kikket på han. Han så på familien han hadde sett i båten på sjøen og dær. Han så hvilke venner de hadde. Han så hva de spiste og på eldstedattare som solte seg på fjellet. Han vinket og rakk en tommel i været. ” Jeg liker Grace Anatomy!” ropte hun tilbake før hun snudde seg.

Og pling! Ideen var satt. Mark Zuckerberg reiste hjem til Harvard University hvor han 4. 2004 februar lanserte facebook. En simulering av båtlivet i Kristiansands skjærgård.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s