Prestøya! En velsignelse for kropp og sjel.

prestøya_maya_lucas_tommetankerprestøya_lucas_tommetankerLiten båt og store bølger . En skvuppete båttur ut Korsvikfjorden gjorde det fort klart for Kapteinen at komfortsonen til passasjerene ble ristet litt for mye. 15 fots båt uten taxfree og uten film i setet foran i 3 fots bølger harmonerer ikke med kos. Vi endret kurs. Og fra å gynge opp og ned gynget vi side til side til vi kom i le og ly for vind og bølger. Vi nådde en liten øy i Randesund. Et friområde med fin brygge, sandstrand og hemmeligheter. Tett skog og mørke stier gjør det spennende for småfolk. I enden av øya har de klubbfikserte båtfolkene sitt rike. Kristiansand Motorbåtklubb har et fantastisk fint sted for båtfolket. Men der turte ikke vi gå. De så ut som de var veldig rike i sine fine båter. Vi holdt oss til den fine lille stranda og gikk på oppdagelsesferd på øya. Det har vært geiter på øya i flere år så det er fint å tusle rundt. Urskogfølelsen kommer fort. Kan anbefales. Både små og stor kropper koste seg barbent innover i skogen til den andre siden. Fin dag.prestøya_kart_tommetanker

 

I boka “Veiviseren” står det at øya i gamle dager tilhørte Oddernes Prestegård, og at den derfor fikk navnet. Antagelig har det ikke vært fast bosetting her ute, bortsett fra noen husmenn på 1600-tallet. Kulturlandskap med rydningsrøyser og steingjerder. Det vitner om et ufattelig slit for å rense jorda for stein slik at en kunne dyrke på små åkerlapper.prestøya_urskog_tommetanker

Les mer om båtforeningen her:

http://www.prestoya.no/

2 comments

  1. anne furuborg · November 1, 2015

    Hei. Vi trenger deg på Prestøya, Vi ønsker å gjøre øya tilgjengelig for alle. Kristiansand motorbåtklubb er ikke vanskelig å komme inn i. Vi kan gjerne ha deg inn som web ansvarlig.

    • tommeivind · November 1, 2015

      Hei. Jeg er nok ikke der. Jeg går turer på øyene og holmene, men er ikke intressert nok til et slikt engasjement. Men takk for tanken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s