Kvalitetsovertidstid som forsvinner

overtid_tommetankerNår overtiden strekker seg inn i og ned i og ut over horisonten er ikke tiden helt over allikevel. Med overtid mener vi jo den tiden som går ut over den normale arbeidstiden og den vi forbanner langt inn i navlestrengen. For noen er overtid  Pizzatid, men ikke for meg. Normalt er overtiden tiden som arbeidsgiver pålegger oss, slik at vi går glipp av 2 episoder med Hotell Cæsar og 3 med sinnasnekkeren, og muligens et svigermorbesøk. Vår ellers så meningsfulle og rikholdige tidsbruk blir avbrutt av arbeidsgivers behov for mer tid. Det er et gnål noen ganger, og noen ganger ikke. Ikke for meg. En finfin overskyet dag sitter jeg nede på brygga og jobber overtid. Ei håndvarm øl, litt frisk frukt og bølgeskvulp akkopagnerer mine penselstrøk. Vannfargene trives i nærheten av sitt rette element og hjelper meg til å lage det som både penselen og hodet vil. Inne fra mine tommetanker et sted siver det ut noe groms som til slutt kommer ut av penselen og ned på arket. Hva jeg maler kan jeg ikke vise. Det er en overtidsbestemmelseshemmelighet. Men mens jeg sitter her nede og jobber overtid  går virkelig tiden over.  Den forsvinner.

 

http://www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78157

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s