Hvilken bil skal jeg velge?

biler_tommetanker

Nå som bibegjæret har lagt seg litt og rasjonalitetstankene vender tilbake er jeg fortsatt i villrede. Jeg er på jakt etter en fornuftig familiebil for to som har plass til fem. Den skal se ut som en sportsbil, ha tilhenger feste som er usynlig, ha høy bakkeklaring og se like kul ut om den er parkert i Hemsedal eller ved Palmesus. Samtidig skal den ha litt x-factor, slik som for eksempel Mini, eller Aston Martin. Motoren bryr jeg meg lite om så lenge jeg kan svare at den har 200 hestekrefter på alle fire hjulene dersom mine bilinteresserte venner spør. Den må skaffe anerkjennende nikk fra min mannlige omkrets og muntre kommentarer fra min kvinnelige omkrets. Bilen skal fremheve både mine maskuline og mine feminine sider.  Den bør også kunne underbygge mitt resirkulerte grønne hodet så den må være en bil som reduserer svevestøv og CO2 utslipp og kun går på luft og kjærlighet. Samtidig må jeg ikke bli mistenkt for å være i 50-års krisa. Jeg må heller ikke bli mistenkt for å være kjedelig fornuftig. Skal jeg bruke penger på bil eller gi til de fattige? Om jeg kutter ut månedlige bidrag til SOS og Doctors Sans Frontiers kan jeg få bensinlokk i crom. Det er så mange vanskelige valg. I tillegg treffer jeg bilselgere som er flinke og ikke synes det å gå opp 50.000,- i pris er mye. Jeg spør dem om de ikke synes 50 tusen er mye? Ikke fordelt over 5 år, sier de. Hmmm? Er ikke 50 000 like mye da? Om ikke mer?  Heldigvis har jeg en konsulent i min sønn. Han vet ca 100% mer om bil enn meg. Han har en sunn blanding av fornuft og følelser. Jeg lytter til han.

Men fortsatt er dilemmaet der: Hvilken bil skal jeg velge?

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s