“Don’t go near the earth. We can catch humans!”

catch humans_tommetankerDette utsagnet kom fra herr Alien til fru Alien i en flygende tallerken et stykke uttafor kloden vår. Vi får ikke noe besøk fra rommet, fra utenomjordiske, de kommmer bare ikke. De er redde for å ta med mennesker tilbake. Ikke så rart egentlig, for vi er vel de verste skadedyr som finnes. Jorden har eksistert sånn ca. i 4,6 billioner år. Om vi later som dette er 46 år, så har vi mennesker eksistert omtrent i 4 måneder. Den industrielle revolusjonen har vart i ett minutt . På det minuttet har vi klart å fjerne ca 50% av all skog på planeten. Gudd. Godt gjort. Vi kan i alle fall svinge øksa. Hvilken bragd.  Så hvorfor røsker vi ikke fingeren ut av ræva, slutter å stirre i vår egen navle, prøver å se lengre enn nesetippen. Hvorfor er vi så redde for å hjelpe? På facebook griner vi av rørende filmer hvor folk hjelper folk i de underligste situasjoner. what_do_you_do_for_the_worldMen ville vi gjort det samme om det var vi i samme situasjon? Så spørsmålet i den lille tegneserien som min kone fant er høyst relevant og uhyre viktig. I disse dager kommer det hjem en kvinne som er smittet med ebola. Pressen gjør så godt de kan for å spre frykt. Hun gjorde så godt hun kunne for å hjelpe verden. Hva har du gjort for verden i dag?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s