Den ubehagelige innrømmelsen.

try_mobilsikkerhetI forrige uke ringte jeg til en venn. Jeg hørte han var i bil så jeg spurte om det var han som kjørte. Han sa ja. Jeg ba han gi telefonen til sidemannen for jeg vil ikke snakke med noen som kjører. Han synes jeg var en dust, men gjorde som jeg ba om. Heldigvis. Kanskje jeg reddet livet hans.

Forskning viser at det er like farlig å bruke mobilen mens du kjører som å kjøre i alkoholpåvirket tilstand med 0,8 eller mer i promille. Bruker du mobiltelefonen i bilen?

Vi har strenge lover og nulltoleranse for alkohol. Og ingen vil sitte på med noen som drikker. Men hva med mobiltelefonen. Har du sittet på med noen som fomler med den. Har du gjort det selv? Ville du sitte der med unger i baksetet og ta deg ei øl mens du kjørte? Aldri! Ville du tatt mobilen om den ringte? Hvorfor? Hvilken samtale er så viktig at du satser livet? Bry deg, ikke gjør det selv og si i fra. Det er lov å være dust om du redder liv.

Og vi kan lage god reklame i Norge også. Reklamebyrået Try og Apt har laget filmer for Trygg Trafikk som bør få noen til å tenke på egen mobilbruk. Hill, hill til Art Directorene Ester Hjellum og Kristin Sauge.

http://www.tryggtrafikk.no/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s