Det finnes ingen død.

eikeløv_tommetanker

Gå ut å se. Akkurat nå er det dødsfint ute. Vakkert forfall. Små mirakler for den som ser etter. Vissenheten og forråtnelsen omgir oss på alle kanter. Naturen gjør seg klar for vinter og mørke, natt og kulde. Og mens våren eksploderer i friskhet og frodighet viser høsten oss sin magi gjennom døden. Eller i naturen finnes det vel egentlig ingen død, bare resirkulering og gjenbruk. Ting endrer bare form og funksjon. Planter og trær suger sommerens kraft inn til kjernen og ned i røttene og takker sine blader og blomster for selskapet. Frø letter og lander og håper på et annet liv etter vinteren. Små spede knopper finnes allerede, men forbereder seg på måneders ventetid. Det grønne forsvinner og går inn i en grå sesong. Men først tar de et fantastisk farvel. Man trenger ikke være på en fjelltopp over tregrensa for å oppleve høstens trolldom. Det holder å gå ut.

knopper_tommetanker frøslipp_tommetanker føslipp_2_tommetanker gultblad_tommetanker jordbær_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s