Litt morramorro

lalineaDette var et hyggelig gjensyn. Ikke akkurat en strek i regningen, for å sei det slik. En gammel helt viser seg frem igjen. Jarle posta noe på facebook og jeg bet på. Heldigvis. LaLinea, – Streken, på norsk. Enkelt og avansert. Og denne hadde jeg ikke sett før. Takk Jarle. En fin start på en fin dag.

osvaldo_lalineaIllustratøren heter Osvaldo Cavandoli og er dessverre død nå. i 2007 sluttet livet hans. Men hans strek, La Linea lever videre.

Cavandoli ble født i Maderno sul Garda, Italia, men flyttet til Milan da han var to år gammel (senere bli æresborger av byen). Fra 1936 til 1940 arbeidet han som teknisk designer for Alfa Romeo. Men interessen for tegneserier var stor. Og i 1969 ble Streken født.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s