Takk for i fjor Kvadraturen!

skjøyter_tommetankerSom sørlending opplever jeg sjelden bjelleklang i snøtunge avenyer. Riktignok har vi hatt en og annen hvit jul, men det er ikke ofte. Skal du ha hvit jul nå må du gå på Sørlandssenteret, eller “Senteret” som det forkortes. Der skinner det i hvite marmorfliser. Skumle Teddybjørn på 4 meter og julekuler store som hus. Kilometervis med hvithet i Norges største kjøpesenter. Det burde kanskje hett selgesenter for det er jo det som er hensikten med hele denne mastodontbygningen. Store uniformerte butikker med påklistrer særpreg. Da foretrekker jeg heller den grå kvadraturen. Den som er så fargerik. Det finnes ekthet i sentrum. Der sitter gatemusikanter og tiggere. Duer og måker. Menneskene smiler litt mer i Kvadraturen. De nyter tilværelsen litt mer. Det finnes detaljer i Kvadraturen. Det finnes natur i Kvadraturen. Jeg kan både bli kald og blaut i Kvadraturen. I Kvadraturen finnes det både ute og inne. Selv om jeg også tusler rundt i Norges største selgesenter av og til, så digger jeg byen vår. Og i jula var du fin. Selv uten snø. Selv uten ordentlig is gikk vi på skjøyter. Du gjorde oss glade og satt i alle fall meg i julestemning. Pluss alle de andre. Takk.

skjøyter_1_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s