Targetpractice

targetpractice_maya_tommetanker

Midt i.     Midt i.   Bom  – låg høgre.    Midt i.    Det er ikke bare brødrene Bøe og unge Bjørndalen og alle ungene og ungdommene og nerdene som liker skytespill. På PCer og nettbrett verden over siktes det og skytes det og liv blir tatt og gjenoppstår. Nå har også Maya kastet seg inn i dette her. Bokstavelig talt. Hun har kastet seg vei inn i skytespillenes verden. Ikke digitalt, men analogt. Ondskapsfull som få så lurer hun et barnebarn opp i klatrenett-tårnet på Hamresanden. “Høyere, høyere” roper hun i det ivrige barnehender følger edderkoppnettet på vei oppover. Lite aner han hvilken lumsk plan bestemor har. Med voksen kalkulasjon og oppfinnsom manipulasjon lurer hun guttungen inn i et spill han snart skal få erfare. Jublene kommer han seg til toppen, bare for å oppdage Mayas snedige plan. targetpractice_tommetankerFor der nede står hun med ammunisjonen foran seg og armen full-ladet. “He, he”, – høres svakt. Og så er det i gang. Bombardementet. Snøkanonen fyrer i vei på en levende blink viklet inn i klatretårnets nett. Heldigvis for Lucas er bestemor helt rævva til å sikte. Ikke kaster hun hardt heller. Men det står på ganske lenge. Helt til Hamresanden og ytre Tveit er tom for snø. De blir begge mer slitne av all fliringa enn av klatringa og kastinga. Vel nede på bakken får blinken sin søte hevn. Kald snø glir nedover nakken til bestemor. Hun syntes det var ondt og kaldt gjort, men fortjent. Stridsøksen ble litt etter begravet i hagen til Alan og Marianne hvor et bedre pølsemåltid ble en perfekt ramme rundt fredsforhandlingene.

alan_marianne_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s