Jeg så djevelen i hvitøyet ved Himmelsyna

Høgås_bratt_bakke_tommetanker

høgås_bratt_bakke_skilt_tommetankerBratt Bakke! Ta fart. Eller på engelsk. Bratt is the bakke, take the fart.

Jeg skjønner det nå. Folk er litt tøffere på Gautestad. De er djerve sjeler som er født med utforski på beina. Ingen ting stopper dem. Knekte knoker i bratte kneiker er hverdagskost. Det er enten det som er forklaringa eller så er det at de er kommunikasjons – forvirra skiltmakere. For i utkanten av utkanten av løypenettet oppe i skogene på Høgås ovenfor Evje finnes det en monsterbakke. I løypene der oppe på Gautestad noen kilometer fra Himmelsyna er den. En slik bakke selv kondomdress-mennene uten understell burde ploge utfor. Den er så lang og bratt at vi brukte en hel boks klister under skia for å komme opp. Og vi brukte to når vi skulle ned. Og når den attpå til er svingete inne i en tett skog kan den i alle fall, av oss lettskremte halvfeite byfolk, kalles for en monsterbakke. Dersom du er der kan du kikke inn , og opp, i trærne rundt løypa. Bak de tunge barnålkledde grenene henger de. Lettere deformert og klemt inn mot stammene. Der henger det gjenglemte ski-gåere i alle aldre. Folk som var dumme nok til å ha glider nederst og ingenting øverst i tillegg til å følge skiltingen. Folk som tok fart. Folk som i sånn ca 100 kilometer i timen velger å forlate både skiløypa og dette livet til fordel for et luftig svev og et bråstopp i en trestamme. Heldigvis valgte mitt turfølge å trosse skiltinga. Vi kom levende ned. Jeg unngikk djevelen ved Himmelsyna.

kart_høgås_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s