Noe å henge ting på.

knagger_tommetanker

Hva skal man henge på knaggene og hvor skal hengerne henge?  Samtidig med at min far tok turen over til den andre siden for noen måneder siden slutta han også å holde orden i sakene sine. Han overlot  ryddinga til oss. Og pappa var en samler. En underlig pinne i skogen. En skure liggende på bakken. Mye rart tok han med seg hjem. Og nå er det omvendt. Sakte men sikkert rydder vi han vekk. Tingene han fant rydder vi vekk. Og vi rydder skapene.

Klær og sko og jakker og dresser. Mye av det får et nytt liv hos andre som trenger det mer. Det er underlig å plutselig se ei skjorte full av minner. Eller noen sko som tar meg med til en blåbærtur på 70-tallet. Min far kastet sjelden noe så tingene hans har lange historier. Det dukker opp de underligste ting som åpner opp små skuffer og skap i min hukommelse. Plutselig husker jeg. Minner. Og nå gir vi vekk knaggene. Knaggene som minnene henger på. Og kleshengeren fra Wilsons Magasin i Dronningensgate. Den har sin historie den også. Og kleshengeren med pappas navn på. Hvordan er den fortellingen? Akkurat som han har jeg ting. Ting som fremkaller historier. Ganske kult egentlig. Og litt trist. Jeg lurer på om historiene forsvinner når tingene gis vekk. Noen historier kommer neppe frem igjen uten knaggene, mens andre igjen setter seg fast uten knagg. Livet er underlig og godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s