Er du knekt?

i_got_knocked_down_tommetanker

Til alle som har fått seg en knekk.

Mens jeg sitter og stirrer inn fjesbokas meningsløse paradis tikker det inn en sannhet fra en venn. Han deler noe som er farlig å dele. Han deler sin sannhet. broken_not_tommetankerHan deler noe jeg bør ta stilling til og bry meg om. Jeg skvetter til. Tidligere har han delt alt om sin kattunge og om huset og om hagen og om bilen og om noen fine fjellturer. Men nå deler han noe vondt. Vondt for han å skrive, vondt for meg å lese. Dette handler ikke om hvor mye han veier, eller hvem blant vennene hans som facebook anser å være hans sjelevenn. Dette var ekte saker. Om en nedtur som var plutselig og langvarig. Om et liv som var på vei oppover men som plutselig ble knekt og begynte å bevege seg sidelengs. En periode fylt av ensomhet og mørke. Det var skjerpende lesing. Plutselig fremstod vedkommende som et menneske fra virkeligheten og ikke bare på skjermen. Historien var om en kamp som ble vunnet. Både av han alene og av han og vennene hans. Ingen plutselig seier, men allikevel en seier. Den sidelengse bevegelsen er over og han ser fremover og oppover. Vi har alle våre kamper og knekk i livet. Det er i virkeligheten få som har det så godt som de har det på facebook. Det er viktig også å dele sine vondter. Vi andre er ofte så bevistløse og stirrer så langt inn i vår egen navle at vi trenger et hint for å bry oss. Men mange av oss vil bry oss, bare vi får et spark i ræva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s