Vakre øyeblikk.

maya_silkebekk_tommetanker

Av og til er det bare vakkert. Øyeblikket kommer uventet og forsvinner brått. Men det kommer og det er der. Det er der til nytelse og til minner. Det er da den evige sannheten er der; Grip øyeblikket. Det varer ikke lenge og er ofte forbi mens vi tukler med kamera eller roper på andre eller skal ta en selfie. Vi er så flinke til å ødelegge øyeblikk. Vi er ofte ikke til stede i øyeblikket selv om det omfavner oss. Som skogens tulling ser jeg ofte dyr. Rådyr, grevling, elg, ekorn og mink. Og masse fine fugl. Tidligere når jeg kom inn i slike øyeblikkssituasjoner begynte jeg straks å famle etter kamera. Av med votter, lue, briller. Røsking i glidelåser og fomling i lommer. Vanligvis var dyrene vekk før jeg fikk knipset. Det var da min kone som sa: “Drit i kamera. Nyt øyeblikket og fortell heller om opplevelsen etterpå”. Og det er sant. Opplevelsen min ble med ett mye større. Stillheten og årvåkenheten til både meg og dyret kjennes. Øyeblikkene kan da bli til stille minutter. Selv om jeg ikke klarte å drite i kamera denne gangen, opplevde jeg noen vakre minutter med min kone. Hun stikker heldigvis ikke av med en gang hun ser et kamera eller ser en dust som skal ta bilde. Sammen dro vi på fest på Silkebekk Gård. Før festen gikk vi ned bakken, over bekken og opp i enga. En fin kone i ei fin eng på en fin dag hos noen fine folk. Alt var bare fint, og øyeblikket er godt bevart, både i hodet mitt og her..

Resten av kvelden leverte øyeblikk, på øyeblikk, på øyeblikk så takk igjen for en fin aften på Silkebekk.

sjalfestival_silkebekk_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s