Det er farlig å kjøre kollektivt.

trekk_bak_i_vognen_tommetankerEn jeg kjenner vil helst avskaffe kollektivtrafikken. Han var nettopp i USA en tur og så hvor greit det var. Veiene var brede og fortau fantes ikke. De trengtes ikke for det var jo så lett å bruke bilen. Og busser det så han ikke. Nei, kollektivtrafikk synes han ikke noe om. Den er ikke bygd opp rundt vedkommedes døgnrytme så den er selvfølgelig ubrukelig. Bussen skal tilpasse seg meg, og ikke omvendt er mottoet. Og bussen er selvfølgelig farlig. Ikke nok med at du må gå til buss-stoppet og kan bli blaut, bli ranet, overkjørt, kidnappet og det som verre er. Og det bare på vei til holdeplassen før den farlilge reisen starter. I det du entrer bussen, hvor du attpåtil må betale, går du inn i et forholdsvis trangt rom, hvor mennesker sitter tett i tett. Det er jo rene basillinferno og virusmaksimeringsområde. Og så er det jo fare for selvmordsbombere.

Heldigvis deler jeg ikke hans syn og synes turen til busstoppet er fin om morgenen, uansett vær. Det er hyggelig å få et; “god morgen!” fra bussjåføren og det er deilig avslappende å kikke på sine medpassasjerer eller bare ut av vinduet. Det er trygt og godt å bli kjørt, i stedet for å kjøre selv. Det er perifert, men godt, å være miljøbevisst.

Men min bekjente har rett i en ting, som til og med Bussen erkjenner. Du kan bli forkjølet dersom du setter deg bak i bussen.

2 comments

  1. Jarle Hammen Knudsen · June 15, 2015

    Så lenge trekken er bak i bussen plager det ikke meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s