Velkommen til Sørlandet

husk_bibelbelte_tommetanker

Det tetter seg til på campingplasser og hyttegrender. Studentene har trukket vestover, nordover og østover og turistene kommer i horder og truer våre våtmarker. De flokker seg sammen for å nyte det våte element intravenøst på Tirsdag på Fiskebrygga og Sommer på Torvet. De skal blaude seg utenpå på skjærrane og strendene. Og disse, våre ny sørlandsmenn og kvinner fra fjern og nær koser seg på den solkysten. Og de er velkomne, for ei stund. Vi fastboende folder våre hender og trekker inn i tilfluktsbedehusene. Vi korser våre bryst og krysser våre ben. Sydende turister synder og syter og synes det er supert. Det soles og smøres og klaskes i busker og kratt. Det er sommer og det er sus og dus og pærebrus på Palmesus. Det er liv når de kommer og livet fortsetter når de drar. Det er en fin tid. Velkommen til Sørlandet. Og kjør forsiktig. Vi er troende til litt av hvert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s